Surinaamse bami
Ingredienten
Bami
-
1 stuk(s)Bami (tjauw min)
-
1 stuk(s)Ui
-
5 stuk(s)Pimentkorrels
-
1 tbspLaospoeder
-
2 stuk(s)Maggi bouillonblokje
-
1 tspTrassi
-
2 tbspSojasaus
-
2 tbspKetjap manis
-
3 stuk(s)Selderij
-
1/2 stuk(s)Paksoi
-
1 tbspOestersaus
Kip en tjauw min
-
1,5 kilogramKipdijfilet
-
200 gramRed seasonmix voor varken
-
1 tbspPlantaardige olie (geen olijf)
-
1 tbspSojasaus
-
1 tbspHoisinsaus
Bereidingswijze
Voorbereiding
-
Ui in parten snijden. Knoflook persen.
-
Paksoi wassen en in reepjes snijden van ongeveer 1cm dik.
-
Kipdijfilet in reepjes/stukjes snijden en mengen met olie en op smaak brengen met de red season mix. Daarna de hoisin saus erdoor mengen met de sojasaus. Laat dit lang marineren, het liefst 24 uur van tevoren.
Kip en tjauw min
-
Kook genoeg water en kook de tjauw min of spaghetti volgens het pak. Zodra het gaar genoeg is kan je het meteen afgieten spoelen onder koud water. Nu gaart het niet meer door.
-
De gesneden kipdijfilet reepjes bakken in de oven op 180 graden voor 40 min.
-
Fruit de ui in olie en voeg hier later de knoflook aan toe. Voeg nu ook de maggie blokjes toe en de trassi en bak het even aan.
-
De gekookte tjauw min of spaghetti nu in de pan doen en even meebakken. De gesneden paksoi en selderij kan nu ook worden toegevoegd samen met de sojasaus, ketjap en oestersaus.
-
De kip kan nu worden toegevoegd en na alles even te hebben omgeschept kan je eten.