Surinaamse bami

(0)
Bewaar
Print

Ingredienten

Bami

  • 1 stuk(s)
    Bami (tjauw min)
  • 1 stuk(s)
    Ui
  • 5 stuk(s)
    Pimentkorrels
  • 1 tbsp
    Laospoeder
  • 2 stuk(s)
    Maggi bouillonblokje
  • 1 tsp
    Trassi
  • 2 tbsp
    Sojasaus
  • 2 tbsp
    Ketjap manis
  • 3 stuk(s)
    Selderij
  • 1/2 stuk(s)
    Paksoi
  • 1 tbsp
    Oestersaus

Kip en tjauw min

  • 1,5 kilogram
    Kipdijfilet
  • 200 gram
    Red seasonmix voor varken
  • 1 tbsp
    Plantaardige olie (geen olijf)
  • 1 tbsp
    Sojasaus
  • 1 tbsp
    Hoisinsaus

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. Ui in parten snijden. Knoflook persen.

  2. Paksoi wassen en in reepjes snijden van ongeveer 1cm dik.

  3. Kipdijfilet in reepjes/stukjes snijden en mengen met olie en op smaak brengen met de red season mix. Daarna de hoisin saus erdoor mengen met de sojasaus. Laat dit lang marineren, het liefst 24 uur van tevoren.

Kip en tjauw min

  1. Kook genoeg water en kook de tjauw min of spaghetti volgens het pak. Zodra het gaar genoeg is kan je het meteen afgieten spoelen onder koud water. Nu gaart het niet meer door.

  2. De gesneden kipdijfilet reepjes bakken in de oven op 180 graden voor 40 min.

  3. Fruit de ui in olie en voeg hier later de knoflook aan toe. Voeg nu ook de maggie blokjes toe en de trassi en bak het even aan.

  4. De gekookte tjauw min of spaghetti nu in de pan doen en even meebakken. De gesneden paksoi en selderij kan nu ook worden toegevoegd samen met de sojasaus, ketjap en oestersaus.

  5. De kip kan nu worden toegevoegd en na alles even te hebben omgeschept kan je eten.