Smeuïge brownies
Brownies zijn zo lekker en smeuïg. Deze lekkernij is eigenlijk een mislukt recept waarbij de bakker per ongeluk iets geweldigs uitvond. Door hem net niet helemaal gaar te bakken krijg je een lekkere smeuïge brownie met een heerlijke chocoladesmaak.
Ingredienten
Brownies
-
650 gramSuiker
-
580 gramRoomboter
-
90 mililiterWater
-
720 gramPure chocolade
-
360 gramHeel ei
-
650 gramBloem
-
8 gramBakpoeder
-
5 gramZout
Notities:
3kg voor een 37x45cm plaat met hoge rand
4,4kg voor een 60x40cm plaat met hoge rand
Bereidingswijze
Brownies
-
Vet de plaat met hoge rand in met bakspray en leg hier bakpapier in. Zorg ook dat het netjes plat ligt.
-
Boter, water, suiker en zout in een pan en aan de kook brengen.
-
Chocolade in een kom en de boter/suiker massa hieraan toevoegen en glad roeren.
-
Ei toevoegen in delen en mengen tot opgenomen.
-
Bloem en bakpoeder mengen en door het chocolademengsel roeren.
Let op! Niet teveel roeren, als de bloem weg is niet meer mengen. Anders wordt het eindresultaat taai doordat je gluten vormt.
-
Op de bakplaat met papier storten en netjes gelijk verdelen over de plaat. Nu kun je het bakken.