Smeuïge brownies

(0)
Bewaar
Print

Ingredienten

Brownies

  • 650 gram
    Suiker
  • 580 gram
    Roomboter
  • 90 mililiter
    Water
  • 720 gram
    Pure chocolade
  • 360 gram
    Heel ei
  • 650 gram
    Bloem
  • 8 gram
    Bakpoeder
  • 5 gram
    Zout
Notities:

3kg voor een 37x45cm plaat met hoge rand

4,4kg voor een 60x40cm plaat met hoge rand

Bereidingswijze

Brownies

  1. Vet de plaat met hoge rand in met bakspray en leg hier bakpapier in. Zorg ook dat het netjes plat ligt.

  2. Boter, water, suiker en zout in een pan en aan de kook brengen.

  3. Chocolade in een kom en de boter/suiker massa hieraan toevoegen en glad roeren.

  4. Ei toevoegen in delen en mengen tot opgenomen.

  5. Bloem en bakpoeder mengen en door het chocolademengsel roeren.

    Let op! Niet teveel roeren, als de bloem weg is niet meer mengen. Anders wordt het eindresultaat taai doordat je gluten vormt.

  6. Op de bakplaat met papier storten en netjes gelijk verdelen over de plaat. Nu kun je het bakken.