Champignonsaus
RD
Geplaatst
op: 17-09-2024
bijgerecht
sauzen
Een simpele maar heerlijk romige champignonsaus. Onwijs lekker voor bij een stukje vlees of zelfs wel gewoon op een stukje stokbrood. Doordat er weinig ingrediënten inzitten is hij in een handomdraai te maken.
bereidingstijd
25 min
aantal
2 personen
Bewaar
Print
Ingredienten
Saus
-
250 gram(Kastanje) champignons
-
1 stuk(s)Ui (middelgroot)
-
1 tenenKnoflook
-
250 mililiterGroentebouillion
-
100 mililiterSlagroom
-
30 gramRoomboter
-
16 gramTarwebloem
Bereidingswijze
Saus
-
Snipper het uitje heel fijn en bak in een ruime koekenpan met wat olijfolie. Voeg de champignons in plakjes toe en bak even aan tot de smaak goed loskomt.
-
Doe de roomboter in een ander klein pannetje op matig vuur. Laat smelten. Voeg de bloem erbij en bak even gaar voor 2 minuten ongeveer.
Laat even goed verwarmen en voeg de bouillon en slagroom erbij.
-
Voeg samen en breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Een beetje peterselie erdoor roeren geeft een mooie saus.