Nasi
Nasi is eigenlijk een gerecht uit Indonesië waarbij gebruik werd gemaakt van ingrediënten die over waren. Rijst die over was van de vorige dag en verse ingrediënten werden samengevoegd om zo de "kliekjes" op te maken. Hier in Nederland maken we dit gerecht vers maar wel op wijze als origineel bedoeld werd.
Ingredienten
Nasi
-
2 cupRijst
-
1 stukZakje nasi groenten
-
2 stukKipfilet
-
0.5 stukBoemboe voor Nasi (Aldi)
-
1 tbspKetjap manis
Bereidingswijze
Nasi
-
Rijst koken en laten afkoelen. Dit kan ook een dag van tevoren
-
Kip in kleine blokjes snijden.
Houdt eventueel wat grote stukjes over om spiesjes van te maken en bakken.
-
Scheutje olie in de pan en kip aanbakken.
-
Vervolgens de boemboe erbij doen. En even doorbakken voor 5 min.
-
Nu de groente erbij en op middel vuur zacht bakken. Als laatste een scheutje ketjap manis erbij voor de smaak. Doe vervolgens de rijst in de pan en schep om tot alle kruiden zijn opgenomen door de rijst.