Marry me chicken

(0)
Bewaar
Print

Ingredienten

Marry me chicken

  • 4 stuk(s)
    Kippendijfilet
  • 1 tbsp
    Bloem
  • 1 tbsp
    Olijfolie
  • 1 tbsp
    Roomboter
  • 3 tenen
    Knoflook
  • 1 tsp
    Chiliflakes
  • 1 tsp
    Oregano gedroogd
  • 1/3 tsp
    Tijm gedroogd
  • 250 mililiter
    Kippenbouillon
  • 250 mililiter
    Slagroom
  • 1 tbsp
    Tomatenpuree
  • 1 tbsp
    Milde mosterd
  • 1 1/2 cup
    Verse spinazie
  • 1/2 cup
    Parmezaanse kaas
  • 5 stuk(s)
    Verse basilicum
  • 1 stuk(s)
    Citroen (rasp)
Notities:

https://youtu.be/R_4__jt854o?si=LB3kRjquCW9mzSEC

Bereidingswijze

Marry me chicken

  1. Kippendij kruiden met peper en zout. Daarna door de bloem halen.

  2. Boter en olie in een koekepan verhitten en de kip hiern goudbruin bakken. Haal dit vervolgens eruit en leg even aan de zijkant (op een bord).

  3. In dezelfde pan chilivlokken toevoegen, oregano tijm en knoflook erin doen. Bak dit even aan voor een minuut. Voeg vervolgens de tomatenpuree en de mosterd toe en bak dit even mee.

  4. Voeg nu de kippenbouillon toe en kook de saus voor ongeveer 2-3 minuten en deze iets ingedikt is.

  5. Vervolgens kunnen de; slagroom, citroenschil rasp, en gesneden verse spinazie worden toegevoegd. De parmazaanse kaas kan er nu ook bij.

  6. Als laatste de basilicum erbij en even verhitten en de saus over de kip gieten.

  7. Lekker om te serveren met aardappelpuree.