Marry me chicken
Marry Me Chicken is een romig kipgerecht met malse kipdijfilet, en knoflook in een romige Parmezaanse saus. De smaken zijn rijk en hartig, met een vleugje pit van chilivlokken. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden, indrukwekkend om te serveren en onweerstaanbaar lekker voor elke gelegenheid. Heerlijk te serveren met aardappelpuree.
Ingredienten
Marry me chicken
-
4 stuk(s)Kippendijfilet
-
1 tbspBloem
-
1 tbspOlijfolie
-
1 tbspRoomboter
-
3 tenenKnoflook
-
1 tspChiliflakes
-
1 tspOregano gedroogd
-
1/3 tspTijm gedroogd
-
250 mililiterKippenbouillon
-
250 mililiterSlagroom
-
1 tbspTomatenpuree
-
1 tbspMilde mosterd
-
1 1/2 cupVerse spinazie
-
1/2 cupParmezaanse kaas
-
5 stuk(s)Verse basilicum
-
1 stuk(s)Citroen (rasp)
Notities:
https://youtu.be/R_4__jt854o?si=LB3kRjquCW9mzSEC
Bereidingswijze
Marry me chicken
-
Kippendij kruiden met peper en zout. Daarna door de bloem halen.
-
Boter en olie in een koekepan verhitten en de kip hiern goudbruin bakken. Haal dit vervolgens eruit en leg even aan de zijkant (op een bord).
-
In dezelfde pan chilivlokken toevoegen, oregano tijm en knoflook erin doen. Bak dit even aan voor een minuut. Voeg vervolgens de tomatenpuree en de mosterd toe en bak dit even mee.
-
Voeg nu de kippenbouillon toe en kook de saus voor ongeveer 2-3 minuten en deze iets ingedikt is.
-
Vervolgens kunnen de; slagroom, citroenschil rasp, en gesneden verse spinazie worden toegevoegd. De parmazaanse kaas kan er nu ook bij.
-
Als laatste de basilicum erbij en even verhitten en de saus over de kip gieten.
-
Lekker om te serveren met aardappelpuree.