Banketbakkersroom

(1)
Bewaar
Print

Ingredienten

Deel 1

  • 950 mililiter
    (rauwe) melk
  • 100 gram
    Suiker
  • 0.25 stuk(s)
    Vanillestok

Deel 2

  • 15 gram
    Custardpoeder
  • 85 gram
    Maiszetmeel (maizena)
  • 100 gram
    Suiker
  • 40 gram
    Eidooier
  • 50 mililiter
    (rauwe) melk

Bereidingswijze

Deel 1

  1. Meng de melk, suiker en vanille en breng aan tegen de kook in een pan met dikke bodem. Roer zo nu en dan met een garde om aanbranden van de melk op de bodem te verkomen.

Deel 2

  1. Meng de melk, suiker, zetmeel, custardpoeder en eidooier tot een gladde pap Voeg hier wat meer melk uit de pan toe indien de pap niet lekker roerbaar is.

  2. Kook deel 1, zodra dit kookt haal van het vuur.

  3. Doe een klein gedeelte van deel 1 bij deel 2. Gooi deel 2 al roerend bij deel 1 en plaats weer op het vuur.

  4. Blijf goed roeren en zeker in de hoeken van de pan. Kook eventjes door, voeg het op een plaat of bak en dek af met folie om een vel erop te verkomen.

    Laat gedeeltelijk afkoelen en plaats in de koeling.