De echte worteltaart (carrotcake)

(0)
Bewaar
Print

Ingredienten

Cake

  • 100 gram
    Suiker
  • 50 gram
    Bruine basterdsuiker
  • 200 gram
    Zonnebloemolie
  • 133 gram
    Heel ei
  • 4 gram
    Zout
  • 200 gram
    Patentbloem
  • 3 gram
    Kaneel
  • 9 gram
    Bakpoeder
  • 33 gram
    Walnoten
  • 33 gram
    Rozijnen
  • 133 gram
    Wortel julienne (3mm)

Frosting

  • 200 gram
    Roomkaas
  • 100 gram
    Roomboter
  • 250 gram
    Poedersuiker
Notities:

750 gram per 20cm vorm Ø

Vorm altijd invetten met oliespray

Bereidingswijze

Cake

  1. Suikers en olie mengen.

  2. Ei erbij met zout.

  3. Bloem, kaneel, bakpoeder mixen en bij suiker/olie mengsel doen en glad draaien.

  4. Wortels met noten als laatste erdoor draaien.

Frosting

  1. Boter met 1/3 deel poedersuiker luchtig draaien met de vlinder.

  2. 2/3 deel poedersuiker met de roomkaas glad draaien en desnoods even aankrabben.

    Niet teveel aandraaien anders wordt de roomkaas slap.

  3. De boter in delen door de roomkaas mengen tot een homogene massa.