De echte worteltaart (carrotcake)
RD
Geplaatst
op: 19-05-2025
banket
taart
Worteltaart oftewel carrotcake is een Amerikaanse taart met echte stukjes wortel erin. Deze dunne reepjes wortel maken samen met de zachte cake, walnoten en rozijnen een hemelse taart. De frosting die tussen de lagen cake zit zijn een echte aanvulling.
bereidingstijd
30 min
aantal
3 stuk(s)
baktijd
55 min
temperatuur
165 celcius
Bewaar
Print
Ingredienten
Cake
-
100 gramSuiker
-
50 gramBruine basterdsuiker
-
200 gramZonnebloemolie
-
133 gramHeel ei
-
4 gramZout
-
200 gramPatentbloem
-
3 gramKaneel
-
9 gramBakpoeder
-
33 gramWalnoten
-
33 gramRozijnen
-
133 gramWortel julienne (3mm)
Frosting
-
200 gramRoomkaas
-
100 gramRoomboter
-
250 gramPoedersuiker
Notities:
750 gram per 20cm vorm Ø
Vorm altijd invetten met oliespray
Bereidingswijze
Cake
-
Suikers en olie mengen.
-
Ei erbij met zout.
-
Bloem, kaneel, bakpoeder mixen en bij suiker/olie mengsel doen en glad draaien.
-
Wortels met noten als laatste erdoor draaien.
Frosting
-
Boter met 1/3 deel poedersuiker luchtig draaien met de vlinder.
-
2/3 deel poedersuiker met de roomkaas glad draaien en desnoods even aankrabben.
Niet teveel aandraaien anders wordt de roomkaas slap.
-
De boter in delen door de roomkaas mengen tot een homogene massa.