Preistampot met pittige spekblokjes

(1)
Bewaar
Print

Ingredienten

Stampot

  • 750 gram
    Kruimige aardappelen
  • 300 gram
    Gerookte spekblokjes
  • 2 tsp
    Laospoeder
  • 2 tsp
    Gemberpoeder
  • 2 tsp
    Sambal badjak
  • 2 stuk
    Prei
  • 1 stuk
    Ui
  • 1 tsp
    Witte peper
  • 50 mililiter
    Melk

Bereidingswijze

Stampot

  1. Schil de aardappels en doe deze in een pan met water en breng aan de kook.

  2. Was de prei en snijdt deze doormidden in de lengte om vervolgens ringen te snijden. Plaats dit in een bakje en zet apart.

  3. Doe de spekreepjes in een kleine koekepan en bak deze aan tot bijna knapperig en voeg dan de uien eraan toe. Zet het laag en bak de uien even lekker mee. De sambal mag er ook meteen bij inclusief de gember- en laospoeders. Schep dit lekker door af en toe.

    (Eenmaal klaar dan kan het vuur uit anders bakt het te ver door)

  4. Als de aardappelen bijna gaar zijn kan de prei bij de aardappel erbij en kook je het geheel gaar. Het is wat lekkerder als de prei nog een beetje knapperig is. Als je het gaarder wilt kan je de prei eerder toevoegen.

  5. Giet de aardappels met prei af en stamp dit samen met de melk en peper tot een puree.

  6. Voeg nu de spekjes bij de aardappelpuree en schep goed rond. De kleur zal nu ook veranderen naar een rood/oranje kleur.

    Eetsmakelijk.