Preistampot met pittige spekblokjes
Een Oosters tintje aan de heerlijke stampot met prei en spek. Door het toevoegen van sambal, gember en laos maak je deze stampot wat spannender en niet te vergeten vooral heel lekker!
Ingredienten
Stampot
-
750 gramKruimige aardappelen
-
300 gramGerookte spekblokjes
-
2 tspLaospoeder
-
2 tspGemberpoeder
-
2 tspSambal badjak
-
2 stukPrei
-
1 stukUi
-
1 tspWitte peper
-
50 mililiterMelk
Bereidingswijze
Stampot
-
Schil de aardappels en doe deze in een pan met water en breng aan de kook.
-
Was de prei en snijdt deze doormidden in de lengte om vervolgens ringen te snijden. Plaats dit in een bakje en zet apart.
-
Doe de spekreepjes in een kleine koekepan en bak deze aan tot bijna knapperig en voeg dan de uien eraan toe. Zet het laag en bak de uien even lekker mee. De sambal mag er ook meteen bij inclusief de gember- en laospoeders. Schep dit lekker door af en toe.
(Eenmaal klaar dan kan het vuur uit anders bakt het te ver door)
-
Als de aardappelen bijna gaar zijn kan de prei bij de aardappel erbij en kook je het geheel gaar. Het is wat lekkerder als de prei nog een beetje knapperig is. Als je het gaarder wilt kan je de prei eerder toevoegen.
-
Giet de aardappels met prei af en stamp dit samen met de melk en peper tot een puree.
-
Voeg nu de spekjes bij de aardappelpuree en schep goed rond. De kleur zal nu ook veranderen naar een rood/oranje kleur.
Eetsmakelijk.