Chocolade taart

(0)
Bewaar
Print

Ingredienten

Kapsel

  • 250 gram
    Patent bloem
  • 6 gram
    Bakingsoda
  • 2 gram
    Bakpoeder
  • 125 gram
    Cacaopoeder
  • 350 gram
    Suiker
  • 170 gram
    Roomboter
  • 3 gram
    Zout
  • 125 gram
    Heel ei
  • 1,8 gram
    Instant koffie (zakjes DE)
  • 350 miligram
    Heet water

Bereidingswijze

Kapsel

  1. Boter, suiker, zout luchtig slaan met de vlinder op je mixer. Indien je geen staande mixer hebt gewoon met een handmixer

  2. Ei in delen erdoor mengen. Elke keer een beetje totdat het ei is opgenomen.

  3. Koffiepoeder en heet water mengen. Voeg dit daarna aan het cacaopoeder toe. Goed roeren tot goed gemengd en het een papje is geworden. Dit even apart zetten.

  4. Bloem, bakpoeder en bakingsoda zeven en mengen.

  5. Beetje bloem door het boter mengsel mixen. Dit doe je zodat het niet gaat schiften. Er wordt heel veel vocht toegevoegd straks natuurlijk.

  6. Daarna het papje van cacao en koffie in delen bij de boter mixen zodat het opgenomen wordt.

  7. Vervolgens alle bloem erdoor mixen. Dit mag in de machine gedaan worden.

  8. Plaats een rond uitgeknipt bakpapiertje onderin om makkelijker te kunnen lossen na het bakken. Gebruik een 20cm bakvorm

  9. Als een sateprikker er schoon uitkomt is de taart ook gaar.