Chocolade taart
Ingredienten
Kapsel
-
250 gramPatent bloem
-
6 gramBakingsoda
-
2 gramBakpoeder
-
125 gramCacaopoeder
-
350 gramSuiker
-
170 gramRoomboter
-
3 gramZout
-
125 gramHeel ei
-
1,8 gramInstant koffie (zakjes DE)
-
350 miligramHeet water
Bereidingswijze
Kapsel
-
Boter, suiker, zout luchtig slaan met de vlinder op je mixer. Indien je geen staande mixer hebt gewoon met een handmixer
-
Ei in delen erdoor mengen. Elke keer een beetje totdat het ei is opgenomen.
-
Koffiepoeder en heet water mengen. Voeg dit daarna aan het cacaopoeder toe. Goed roeren tot goed gemengd en het een papje is geworden. Dit even apart zetten.
-
Bloem, bakpoeder en bakingsoda zeven en mengen.
-
Beetje bloem door het boter mengsel mixen. Dit doe je zodat het niet gaat schiften. Er wordt heel veel vocht toegevoegd straks natuurlijk.
-
Daarna het papje van cacao en koffie in delen bij de boter mixen zodat het opgenomen wordt.
-
Vervolgens alle bloem erdoor mixen. Dit mag in de machine gedaan worden.
-
Plaats een rond uitgeknipt bakpapiertje onderin om makkelijker te kunnen lossen na het bakken. Gebruik een 20cm bakvorm
-
Als een sateprikker er schoon uitkomt is de taart ook gaar.