Hardewenerdeeg (Appeltaart deeg)
Hardewener deeg is een stevig, kruimelig deeg gemaakt van bloem, suiker, boter en ei. Het wordt kort gemengd om een vaste structuur te behouden en is daardoor ideaal voor het maken van koekjes, taartenbodems en kleine gebakjes.
Door de stevige textuur houdt het goed zijn vorm tijdens het bakken. Hardewener deeg wordt vaak gebruikt in traditionele Nederlandse en Belgische gebakrecepten zoals boterkoek, gevulde koeken en vruchtenvlaaien.
Het resultaat is een knapperig en smaakvol baksel.
Ingredienten
Hardewener
-
200 gramBoter
-
150 gramBasterdsuiker
-
6 gramZout
-
1 stuk(s)Ei
-
300 gramPatentbloem
-
8 gramBakpoeder
Notities:
Roomboter op kamertemperatuur.
Bereidingswijze
Hardewener
-
Meng boter met de suikers en zout.
-
Ei in delen erbij mengen totdat het vorige ei is opgenomen.
-
Bloem en bakpoeder als laatste toevoegen.
Meng niet te lang! Hierdoor krijg je gluten en een taai deeg
Als het deeg nog brokkelt kan je het nog even doorkneden tot je er een slangetje van kan maken die niet breekt als je het doorbuigt